gode tips til et fint hår!

 • 23.okt.2011 kl.22:32

  1. Velg en nøytral sjampo.
  Har du sjekket pH-nivået på sjampoen din? For sur sjampo kan skade håret. Mange tror babysjampo er det mildeste du får tak i, men de er ikke alltid pH-balansert siden de er myntet mer på å behandle hodebunn enn å rense og pleie håret.  2. Skyll godt før sjamponering
  Skyll håret grundig i ett minutt med kranen på fullt før du sjamponerer. Da trenger du mindre sjampo, og vaskingen sliter mindre på håret. Bruk fingertuppene, ikke håndflatene til å massere den inn med, det er mer skånsomt for hårrøttene.


  3. Bruk hårkuren godt
  Når du tar en kur (som alle bør gjøre minst en gang i uka!), er det lurt å pakke inn håret i plast- eller sølvfolie. Det holder på varmen så pleiestoffene treng er dypere ned. Avslutt utskyllingen med iskaldt vann for å gjøre håret blankt og stimulere blodsirkulasjon og sunn hårvekst.

  4. Vær forsiktig med vått hår
  Håret mister 25 prosent av elastisiteten når det er vått. Da vil brutal børsting fort brekke det. Derfor bør du helst ikke børste vått hår.

  5. Løs floker riktig
  Løs opp store floker ved å gre fra floken og nedover, og beveg deg litt og litt oppover. Når du har løst den opp, grer du helt fra hårrøttene for å fordele talg langs hårskaftene og øke den naturlige glansen i håret. Hvis du tupperer håret mye, husk å børste alle flokene godt ut før du legger deg.

  6. Hårføner med varm og kald luft
  Det er to gode grunner til å ha en hårføner som kan blåse kald luft på slutten av tørkingen: For det første vil kulden fiksere håret i den formen du ønsker. I til - legg får kald luft skjell-lagene til å lukke seg, så håret ser skinnende blankt ut.

  7. Rengjør, rengjør, rengjør!
  Hvor ofte rengjør du hårbørster og kammer? Gammelt hår, produktrester og talg fra hodebunnen din ligger og lurer i skitne børster og gjør håret ditt matt og trist. Vask verktøyet ditt i litt sjampo og varmt vann én gang i uken. Kanskje også oftere hvis dere er flere som bruker børsten du bruker. Men alle bør helst ha sin egen børst.

  8. Finn produkter som passer deg, og hør på profesjonelle råd
  Kjøp aldri stylingprodukter på råd fra venninner. Ikke med mindre du vet at dere har nøyaktig den samme hårtypen og frisyren. Mens glatt og tynt hår trenger lette konsistenser som stylingpulver og tørrsprayer, er flytende konsistenser bedre for krøllete, tykt hår. La frisøren råde deg.

  9. Naturlig hårkur
  Ser håret ditt matt ut etter farging, finnes det et enkelt naturmiddel som kan hjelpe: Knekk et rått egg over håret rett etter vask. Skyll ut med lunkent vann etter fem minutter. Proteinene i egget gjør håret skinnende og fullt av volum.

  10. En skikkelig rens
  Bruker du mye stylingprodukter i håret, er det ikke sikkert den daglige sjampoen din klarer å løse det opp. Begynner håret å se trist og tungt ut, er det på tide å ta en skikkelig dyprens med spesialsjampo. Se etter en som er merket «detox»

  11. La håret ditt få en ferie
  Om håret ditt gjennomgår mye varmestyling (slik som hårføner, krølltang, slettetang, osv), la det få hvile en gang i blant. Og husk å bruk varmebeskyttende produkter når du bruker varme stylingprodukter!


  er du flink til å ta vare på håret ditt?

8 kommentarer

Karen

23.okt.2011 kl.22:34

Gode tips!

Siljeslove

23.okt.2011 kl.22:38

takk! :)

Camilla

23.okt.2011 kl.22:53

Ja jeg synes jeg er det! :) Kan helt sikkert bli bedre, men siden håret mitt bruker lang tid på å bli ordentlig slitt og tuppene deler seg må det da ha det litt bra.. :)

kristina isaksen

23.okt.2011 kl.23:00

brae tips :-)

carolinellund

23.okt.2011 kl.23:02

brae tips :D

helene simensen

23.okt.2011 kl.23:07

fine tips:D

Reca

23.okt.2011 kl.23:17

kjempe bra tips!:) veit at masse av det der er smart, men klarer ikke passe på alt det! håret mitt er sykt slitt,hehe

Vanja - Min lille verden

23.okt.2011 kl.23:18

Brae tips :) Prøver å ta vare på håret mitt :)

Skriv en ny kommentar

hits